Τορτελίνια με μανιτάρια και κρέμα

Τορτελίνια με μανιτάρια και κρέμα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.3 (17 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση τυρί
  • 1 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 φλ. τσ. μανιτάρια κονσέρβας
  • 1/2 φλ. τσ. βότκα
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • παρμεζάνα τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρούμε στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε ζεστά. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε φαρδύ σκεύος, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με τη βότκα και περιμένουμε μερικά λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 1 - 2 κουταλιές τριμμένο τυρί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε στη σάλτσα τα τορτελίνια, ανακατεύουμε και τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα και πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί και, εάν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σημειώσεις συνταγής

Γρήγορο, νόστιμο και χορταστικό πιάτο!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα