Κοτόπουλο αλα Ρομάνα

Κοτόπουλο αλα Ρομάνα - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Πώς να μαγειρέψετε το στήθος κοτόπουλο; Φυσικά, αλά Ρομάνα, με κολοκυθάκια, σκόρδο, δενδρολίβανο και άλλα υλικά!

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (8 votes)

Υλικά

  • 4 Κομ. κοτόπουλο στήθος
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φετούλες
  • 2 Κλαδάκια δενδρολίβανο
  • 2 Κτ.γ. αλάτι
  • 2 Κτ.γ. πιπέρι
  • 1⁄4 Κούπα λάδι
  • 1⁄4 Κούπα χυμό λεμονιού
  • 3 Σκελίδες σκόρδο τριμμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλου ώστε να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα στήθη κοτόπουλου.
  3. Κλείνουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες των κολοκυθιών και αλείβουμε με λίγο λάδι.
  4. Ψήνουμε 5' από την κάθε πλευρά στο γκριλ.
  5. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάτα και τα πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
  6. Τα τοποθετούμε στη σχάρα του γκριλ και τα ψήνουμε για περίπου 30'.
  7. Σερβίρουμε τις μερίδες μας ζεστές γαρνίροντας με τα ψητά κολοκυθάκια.
  8. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Για επιπλέον γεύση εμπλουτίστε με ποικιλία ψητών λαχανικών όπως χρωματιστές πιπεριές ή μελιτζάνες και απολαύστε!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα