Ψάρι φούρνου σπετσιώτικο

Ψάρι φούρνου σπετσιώτικο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 1/4 κιλού ψάρι (1 μεγάλο ή 2-3 μικρότερα)
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλέγουμε μεγάλο ψάρι, λαβράκι ή συναγρίδα ή τσιπούρα ή οτιδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι και αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
  2. Αλείφουμε με λάδι ανάλογο ταψάκι και τοποθετούμε μέσα το ψάρι.
  3. Σ'ένα μπώλ, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, το κρασί, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
  4. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα επάνω στο ψάρι και κατόπιν πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  5. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί.
  6. Όταν ροδίσει το ψάρι από τη πάνω πλευρά γυρίζουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
  7. Το βρέχουμε πότε-πότε με σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί τελείως.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα