Χταπόδι στιφάδο

Χταπόδι στιφάδο - θαλλασινά

Το χταπόδι στιφάδο είναι ένας εύκολος και νόστιμος μεζές για το καλοκαιράκι ή την νηστεία.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.8 (8 votes)

Υλικά

  • 1 1/4 κιλού χταπόδι
  • 4 κρεμμύδια μεγάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ξύδ
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουλιάζουμε από βραδύς το χταπόδι, εάν είναι ξερό για να μαλακώσει.
  2. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Τρίβουμε την φρέσκια ντομάτα στον τρίφτη και ψιλοκόβουμε το δενδρολίβανο.
  4. Κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια, το ξεπλένουμε και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υλικά.
  5. Προσθέτουμε 4 φλυτζάνια νερό , αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει μεχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει σάλτσα.
  7. Το χταπόδι στιφάδο σερβίρεται και κρύο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα