Χταπόδι κρασάτο

Χταπόδι κρασάτο - συνταγές μαγειρικής - θαλασσινά

Το κρασάτο χταπόδι δεν χρειάζεται συστάσεις! Κλασικός καλοκαιρινός μεζές για το ουζάκι.

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.8 (10 votes)

Υλικά

  • 1 1/4 κιλού χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρασί μαύρο
  • 1 κρεμμύδι μέτριο
  • 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν το χταπόδι είναι ξερό,το βάζουμε από το βράδυ να μουσκέψει και να μαλακώσει.
  2. Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα τεμάχια 3-4 δακτύλων και το βάζουμε στη κατσαρόλα με το λάδι και το κρεμμύδι να καβουρδιστεί.
  3. Το σβήνουμε τότε λίγο-λίγο με το κρασί(να σχηματίζεται ατμός),προσθέτετε και τις ντομάτες τριμμένες,αλάτι πιπέρι,σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει και να μείνει μόνο με ελάχιστη σάλτσα.(Αν χρειαστεί,προσθέτουμε κατά τη διάρκεια του βρασίματος λίγο νερό ακόμη).

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα