Χοχλιοί κοκκινιστοί

Χοχλιοί κοκκινιστοί - www.sidages.gr

Μια από τις πιο φημισμένες παραδοσιακές συνταγές της Κρητικής κουζίνας είναι οι χοχλιοί κοκκινιστοί! Νοστιμότατος μεζές!

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.1 (7 votes)

Υλικά

  • 1 κ. χοχλιοί μεγάλοι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • 2 ντομάτες
  • ελαιόλαδο
  • δάφνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε τους χοχλιούς, έχοντας αφαιρέσει κάποιες μεμβράνες στο στόμιο τους και το κέλυφος. Τους βάζουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
  2. Τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι μαζί με ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον πελτέ (χωρίς να το διαλύσουμε σε νερό), μετά το κρασί, τις ντομάτες, τη δάφνη και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  3. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, ρίχνουμε τους χοχλιούς και τους αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

Συνοδεύστε πολύ ωραία με πιλάφι ή πατάτες!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα