χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι

χαλβάς σιμιγδαλένιος - συνταγές ζαχαροπλαστικής - νηστίσιμα - γλυκά

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 12
  • Average: 3.3 (13 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό σιμιγδάλι
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1/4 φλ. αμύγδαλα
  • 1/4 φλ. καρυδιά
  • 1 πορτοκάλι (Ξύσμα)
  • 1 κοφτό κ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής :
  2. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού,την κανέλα, την ζάχαρη και το νερό για 6 λεπτά.
  3. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ( να μην κάψει) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.
  4. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τα καρύδια και τον βγάζουμε από την φωτιά.
  5. Ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σταθερά και το επαναφέρουμε στο ζεστό, αλλά σβησμένο μάτι , μέχρι να πήξει.
  6. Τον αδειάζουμε στην φόρμα μας και μόλις στερεοποιηθεί τελείως τον αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Μπορούμε να συνδυάσουμε πολύ ωραία και πρωτότυπα με φοντύ σοκολάτας!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα