Φακές της Σόνιας

Φακές της Σόνιας

Οι φακές μπορεί να έχουνε πολύ σίδηρο, άλλα χρειάζονται και την κατάλληλη συνταγή για να γίνουν πραγματικά πετυχημένες.

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (23 votes)

Υλικά

  • 250 γρ.φακές
  • 7 φλυτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καρότο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 3/4 κ.σούπας αλάτι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πιπερίτσα καυτερή (εναλλακτικά 2 σταγόνες tabasco)
  • 1 κ. σούπας Worcesteshire sauce
  • 1 κ. σούπας hot ketchup
  • 1 κ. σούπας πελτέ
  • 2. κ. σούπας ξύδι (απλό ή μπαλσάμικο)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το νερό μας και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, τις φακές και το αλάτι και αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά.
  2. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σέλινο και τρίβουμε το καρότο μας.
  3. Χωρίς να αδειάσουμε το ζουμί από τις φακές προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα υλικά, τον πελτέ, το ξύδι, τη δάφνη, την καυτερή πιπερίτσα (εναλλακτικά 2 σταγονίτσες tabasco), τη Worcestershire sauce και την κέτσαπ.
  4. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα 15 λεπτά.
  5. Και έτοιμες!

Σημειώσεις συνταγής

Οι νοστιμότερη συνταγή για φακές.Θα τις λατρέψετε!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα