Υγρό κέικ σοκολάτας

κέικ σοκολάτας Υγρό

Το πιο αγαπημένο και εύκολο γλυκό-επιδόρπιο για μικρούς και μεγάλους είναι το κέικ σοκολάτας. Σας παρουσιάζουμε μια συνταγή για ένα πιο υγρής μορφής κέικ!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.2 (12 votes)

Υλικά

  • 70 γραμμ. βούτυρο
  • 70 γραμ. κουβερτούρα
  • 200 γραμμ. αμυγδαλόσκονη
  • 2 αυγά
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 180 γραμμ. ζάχαρη
  • 40 γραμμ. κακάο σκούρο
  • 4 ασπράδια αυγών
  • 20 γραμμ. μαύρο ρούμι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ακολούθως προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά.
  3. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη και το ρούμι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε.
  4. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ τα αυγά, τους κρόκους, τα 150 γραμμ. από τη ζάχαρη και το κακάο. Στη συνέχεια τα αναμιγνύουμε με τη λιωμένη κουβερτούρα.
  5. Πλένουμε τον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ασπράδια και χτυπάμε (σε χαμηλή ταχύτητα) με στόχο να φτιάξουμε μια αφράτη μαρέγκα.
  6. Τέλος αδειάζουμε σιγά- σιγά τη μαρέγκα στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα τσέρκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά.
  8. Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα