Τυρόψωμο Πηλίου

Τυρόψωμο Πηλίου - συνταγές μαγειρικής - ψωμιά

Η συνταγή είναι παραδοσιακή για τυρόψωμο όπως το φτιάχνουν στην Πορταριά, στο Πήλιο! Νόστιμη φέτα με ζυμάρι αρωματισμένο με χυμό πορτοκαλιού το οποίο μπορείτε είτε να ψήσετε ως ενιαία πίτα στο φούρνο είτε να κόψετε σε κομματάκια και να τηγανίσετε!

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • λίγο αλάτι
  • 250 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, αναμειγνύουμε σε λεκάνη το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη φέτα, τον χυμό πορτοκαλιού και το ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός που θα είναι το μίγμα για το τυρόψωμο.

Αλείφουμε ένα ταψί (No 30) με ελαιόλαδο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε το τυρόψωμο για 40 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Μέσος όρος: 4.4 (9 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
string(161) ""
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Τυρόψωμο Πηλίου

loading...