Τσιζκέικ (Cheesecake) με βύσσινο κομπόστα

Τσιζκέικ (Cheesecake) με βύσσινο κομπόστα - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

Το τσιζκέικ με βύσσινο κομπόστα θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των άσπρων γλυκών με την λεπτή και πλούσια γεύση του.

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 4 (25 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο / 225 γρ. μπισκότα Πτι μπέρ
  • 1 βούτυρο ολόκληρο ( 250 γρ. )
  • Για την κρέμα:
  • 250 γρ. σαντιγί καλά χτυπημένη
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 600 γρ. τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια)
  • 2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο (ή 1 μικρό βαζάκι 200 γρ.
  • γλυκό του κουταλιού βύσσινο- για το σιρόπι αυτό δε χρειάζονται άλλα υλικά)
  • 1 κ. σ. corn flour
  • 1 κ. σ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε τα μπισκότα πτι μπέρ και τα σπάμε με το χέρι και ρίχνουμε στο βούτυρο που έχουμε ήδη λιώσει να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα.
  2. Στη συνέχεια στρώνουμε το μείγμα μας στον πάτο μιας φόρμας με σούστα και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Χτυπάμε χωριστά πολύ καλά τον κρόκο, την άχνη και το τυρί κρέμα.
  4. Προσθέτουμε στην πολύ καλά χτυπημένη σαντιγί μας.
  5. Στρώνουμε πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στην κατάψυξη.
  6. Παίρνουμε 2 κονσέρβες κομπόστα βύσσινο, σουρώνουμε και βάζουμε το ζουμί σε κατσαρόλα, σε λίγο ζουμί χωριστά, σ'ενα ποτήρι, διαλύουμε πολύ καλά 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη corn flour την οποία στη συνέχεια προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και βράζουμε ανακατεύοντας μέχρι να πήξει καλά.
  7. Στο τέλος προσθέτουμε τα βύσσινα στο χλιαρό σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη (σκοπός να κρυώσει γρήγορα η κρέμα) προσθέτουμε τα βύσσινα και τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα