Τρουφάκια

Τρουφάκια

Τρουφάκια.Υπέροχες σοκολατένιες λιχουδιές που θα σας ξετρελάνουν εγγυημένα!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 25
  • Average: 3.8 (68 votes)

Υλικά

  • 1,5 Φλ. ζάχαρη
  • 1 κουτί εβαπορέ
  • 3 κ. σούπας βούτυρο
  • 4 κ. σούπας κακάο (μαύρο π.χ VanHouten)
  • 3 πακέτα πτι-μπέρ
  • 2 πακέτα τρούφα (σοκολάτα)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Χρησιμοποιούμε αντικολλητικό ή ανοξείδωτο σκεύος και βάζουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά, το εβαπορέ, την ζάχαρη, το κακάο και το βούτυρο για 10 λεπτά περίπου.
  2. Ανακατεύουμε καλά ώστε να γίνει παντελώς ομοιόμορφο το μείγμα.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το μπισκότο, το οποίο έχουμε κάνει στο μπλέντερ σκόνη ουσιαστικά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα και να μην φαίνεται καθόλου το μπισκότο.
  4. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να δέσει για να μπορούμε να το πλάσουμε σε τρουφάκια χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.
  5. Στην συνέχεια βουτάμε τα χέρια μας στο κονιάκ και πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπάλες το μείγμα και το ρίχνουμε μέσα στην τρούφα όπου τα γυρνάμε καλά ώστε να κολλήσει η τρούφα πάνω τους.
  6. Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα!

Σημειώσεις συνταγής

Αν θέλουμε αντί για τρούφα στο τελείωμα χρησιμοποιούμε καρύδα τριμμένη η και κακάο (αν μας αρέσουν οι πικρές σοκολάτες).

Πηγή : Γιαγιά Μιμή!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα