Τουρσί

Τουρσί - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 18
  • Average: 3.4 (8 votes)

Υλικά

  • 12 κομμάτια κουνουπίδι (κορφές)
  • 6 Κλαδάκια σέλινο (ρίζες)
  • 8 μικρές πιπεριές
  • 4 Μεσ. καρότα
  • 2 Φλ. ξύδι
  • 1 Κτ.σ. αλάτι
  • 1 Κτ.σ. πιπέρι (κόκκους)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό να βράσει.
  2. Ρίχνουμε μέσα τα λαχανικά για 3 λεπτά.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  4. Προσθέτουμε νερό να τα σκεπάσει.
  5. Ρίχνουμε το ξύδι, το πιπέρι και αλατίζουμε.
  6. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να γίνει το τουρσί περίπου 48 ώρες.
  7. Στην συνέχεια το τοποθετούμε σε γυάλινο κατά προτίμηση βάζο και το καταναλώνουμε σε διάστημα 2 μηνών.
  8. Εξαιρετικό μεζεδάκι για τους μερακλήδες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα