Ταλιατέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια και μανιτάρια

www.sidages.gr

Συνταγή για ταλιατέλες με μοσχαρίσια φιλετάκια και μανιτάρια, μια συνταγή πλούσια σε γεύση και υλικά όπως κρεμμύδι, σκόρδο, κάπαρη, μαυροδάφνη, θυμάρι και λεμόνι. Δείτε βήμα προς βήμα την εκτέλεσή της!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 300γρ. μοσχαρίσιο κρέας λεπτοκομμένο σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι μαυροδάφνη
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • 3 κλωνάρια θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 1/2 πακέτο κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • μαϊντανός
  • ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε το κρέας μας και το περνάμε από αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι, σοτάροντας κάθε πλευρά.
  2. Τα βγάζουμε και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κάπαρη και το θυμάρι (σε λίγο ελαιόλαδο).
  3. Σβήνουμε με μαυροδάφνη και προσθέτουμε χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο.
  4. Αφήνουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα φιλετάκια και το μαϊντανό.
  5. 'Έχουμε ήδη βράσει τις ταλιατέλες μας (χρωματιστές για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα) και σερβίρουμε με τα φιλετάκια μας, ενώ τέλος περιχύνουμε με τη συνοδευτική σάλτσα τους!
  6. Καλή όρεξη!!!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα