Σφυρίδα πλακί

Σφυρίδα πλακί - ψάρι στο φούρνο - συνταγές μαγειρικής

Εναλλακτική πρόταση για σφυρίδα πλακί με ντομάτα και δαμάσκηνα!

  • Κατηγορία: Ψάρια
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.7 (6 votes)

Υλικά

  • 4 φιλέτα σφυρίδα (εναλλακτικά φαγκρί ή μπακαλιάρο)
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • 7 δαμάσκηνα
  • 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κ. γλυκού ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  2. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας .
  3. Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.

Σημειώσεις συνταγής

Εάν θέλουμε αφαιρούμε τα δαμάσκηνα από την συνταγή και έχουμε την κλασική Υδραίικη σφυρίδα πλακί!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα