Σπετζοφαΐ Πηλίου

www.sidages.gr

Μία διάσημη συνταγή του Πηλίου είναι το Σπετζοφάϊ του. Νόστιμο, μυρωδάτο και γευστικό αποτέλεσμα ο συνδυασμός λουκάνικου και πιπεριάς.

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (5 votes)

Υλικά

  • 1 Κιλό πιπεριές (πράσινες)
  • 4 λουκάνικα (χωριάτικα)
  • 1 κιλό ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 Φλ. λάδι
  • 2 κτ.γ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πολτοποιούμε τις ντομάτες στο μύλο των λαχανικών.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε ελαφρά τις πιπεριές και τα λουκάνικα κομμένα σε φέτες.
  3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε το σπετζοφάϊ να σιγοβράσει μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  4. Καλή μας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα