Σπαγγετι με κουμ-κουατ και καραμελωμενα ντοματακια

Σπαγγετι με κουμ-κουατ και καραμελωμενα ντοματακια - www.sidages.gr

Σπαγγέτι με κουμ-κουατ και καραμελωμένα ντοματίνια, για τους μακαρονάδες!

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.7 (3 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι η λιγκουινι
  • 10 φρέσκα κουμ-κουατ
  • 10 ντοματακια τσερυ
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 φρέσκα σκόρδα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5-6 κρόκο κοζανης-σαφραν
  • 3 κουταλιές της σούπας σόγια σως
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι του κρασιού μαυροδάφνη
  • μισή κουτάλια της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • για τη διακόσμηση του πιάτου λικέρ κουμ-κουατ
  • και φρέσκα φύλλα κουμ-κουατ

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ετοιμάζω τη σος ως εξής
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνω το λάδι μέχρι να ζεσταθεί και ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα και τα φρέσκα σκόρδα.
  3. Έπειτα τα αφήνω να μαραθούν και βάζω τη ζάχαρη για να τα καραμελώσω.
  4. Έπειτα παίρνω τα μισά κουμ κουάτ τους βγάζω το χυμό και τα ψιλοκόβω.
  5. Στη συνέχεια βάζω τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι.
  6. Τα αφήνω να βράσουν για να ελαττωθούν τα υγρά τους.
  7. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω λίγο λάδι να κάψει μετά ρίχνω τα ντοματάκια, τα μαραίνω και ρίχνω το κρασί και το σαφράν, όπως και λίγο αλάτι.
  8. Πάνω στα βρασμένα al dente μακαρόνια βάζω τη σος με τα κουμ κουάτ, γύρω γύρω του πιάτου βάζω τα ντοματάκια και γαρνίρω με τα φρέσκα κουμ κουάτ.
  9. Τέλος τοποθετώ σαν βροχή πάνω στο πιάτο τον τριμμένο άνηθο.
  10. Καλή σας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

..θέλουμε δυο διαφορετικά τηγάνια, ένα για να φτιάξω τη σος κουμ-κουατ και ένα για να καραμελώσω τα ντοματακια.
Η γεύση του πιάτου είναι γλυκόξινη.
Το κουμ-κουατ που ευδοκιμεί στην Κέρκυρα φερμένο από τη μακρινή Κίνα χρησιμοποιείται κυρίως ως γλυκό η ηδύποτο.
Έχει ελαφρά ξινή γεύση ως εσπεριδοειδές γι αυτό χρησιμοποίησα μαύρη ζάχαρη για να ισορροπήσω τη γεύση.

Σεφ συνταγής Βαρβάρα Ταβλαρίδου


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα