Σουφλέ με ζαμπόν

Σουφλέ με ζαμπόν- www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ορεκτικά
  • Σερβίρει 8
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 5 κουταλιές κοφτές βούτυρο
  • 8 κουταλιές κοφτές αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ψιλοκομμένο ζαμπόν
  • 6 αυγά
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει.
  2. Προσθέτετε λίγο-λίγο τα αλεύρι και το ανακατεύετε με σύρμα των αυγών να διαλυθεί καλά. Ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα καυτό και το ανακατεύετε να πήξει. Κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε το αλάτι και τους κρόκους πολύ καλά χτυπημένους.
  3. Ρίχνετε κατόπιν και το ψιλοκομμένο ζαμπόν.
  4. Ανακατεύετε να κρυώσει και ρίχνετε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα.
  5. Ανακατεύετε ελαφρά το μείγμα και το αδειάζετε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή ανάλογο πυρέξ.
  6. Βάζετε αμέσως να ψηθεί για 30 λεπτά της ώρας.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα