Σκορδαλιά

Σκορδαλιά - νηστίσιμα - ευαγγελισμός - 25η μαρτιού

Σκορδαλιά, η απαραίτητη συνοδεία για τις κροκέτες μπακαλιάρου ή τον μπακαλιάρο γενικότερα.

  • Κατηγορία: Νηστίσιμα
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.4 (12 votes)

Υλικά

  • 9 Σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. ψωμί μουλιασμένο
  • 150 γρ. πατάτα βραστή
  • 1/2 Φλ. λάδι
  • 10 γρ. ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.
  2. Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μείγμα.
  3. Προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα.
  4. Σερβίρουμε τη σκορδαλιά γαρνιρισμένη με ελιές ή ως συνοδεία στον παραδοσιακό μπακαλιάρο.
  5. Καλή μας όρεξη.

Σημειώσεις συνταγής

Παραλλαγές :
1. Μπορείτε να προσθέσετε στη σκορδαλιά, λίγο χυμό λεμονιού.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού την οποία "στύβουμε" τελείως.
Ο γράφων συνιστά την παραλλαγή 2 !


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα