Σκορδαλιά

Σκορδαλιά - νηστίσιμα - ευαγγελισμός - 25η μαρτιού

Σκορδαλιά, η απαραίτητη συνοδεία για τις κροκέτες μπακαλιάρου ή τον μπακαλιάρο γενικότερα.

Υλικά (Σερβίρει 8)

  • 9 Σκελίδες σκόρδο
  • 150 γρ. ψωμί μουλιασμένο
  • 150 γρ. πατάτα βραστή
  • 1/2 Φλ. λάδι
  • 10 γρ. ξύδι

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε.

Προσθέτουμε τις πατάτες και πολτοποιούμε το μείγμα.

Προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι και ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι, συνεχίζοντας να ανακατεύουμε το μείγμα.

Σερβίρουμε τη σκορδαλιά γαρνιρισμένη με ελιές ή ως συνοδεία στον παραδοσιακό μπακαλιάρο.

Καλή μας όρεξη.

Σημειώσεις συνταγής

Παραλλαγές :
1. Μπορείτε να προσθέσετε στη σκορδαλιά, λίγο χυμό λεμονιού.
2. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πατάτες με μουσκεμένη ψίχα ψωμιού την οποία "στύβουμε" τελείως.
Ο γράφων συνιστά την παραλλαγή 2 !

Μέσος όρος: 3.5 (13 ψήφοι )
Κατηγορία: ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Σκορδαλιά