Ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

Ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για ρύζι με σταφίδες και κουκουνάρι ή αμύγδαλο! Δίνουν έξτρα γεύση και θρεπτικά συστατικά!

  • Κατηγορία: Ρύζι
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (22 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 ποτήρι ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 150 γραμ. σταφίδες ξανθές
  • 1 φακελάκι κουκουνάρι ή αμύγδαλα (1/2 φλιτζάνι)
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 κύβος βοδινού
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • άνιθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το ρύζι μαζί με αλατοπίπερο.
  2. Βράζουμε νερό και εκεί μέσα διαλύουμε τον κύβο βοδινού. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι μαζί με ένα φύλλο δάφνης και αφήνουμε να βράσει και να πιεί το νερό του.
  3. Σερβίρουμε το ρύζι ζεστό αν θέλουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό λη άνιθο. Καλή σας όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα