Ρολάκια κοτόπουλο γεμιστά με μετσοβόνε

Ρολάκια κοτόπουλο γεμιστά με μετσοβόνε - συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Φιλεταρισμένα κομμάτια κοτόπουλο, έτοιμα να τυλιχτούν γύρω από την απόλαυση! Η γέμιση περιέχει τυρί μετσοβόνε και προσούτο, ενώ η γεύση ολοκληρώνεται με το φασκόμηλο, το πορτοκάλι και λίγο κρασί.

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4 (3 votes)

Υλικά

  • 4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο φιλεταρισμένα (με την πέτσα) ή στήθη
  • 250 γρ. τυρί μετσοβόνε σε κυβάκια
  • 8 φέτες προσούτο
  • 8 φύλλα φασκόμηλο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι γλυκό κρασί (Μοσχάτο)
  • 2 κ. σ. μαργαρίνη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνουμε σε ένα πάγκο εργασίας τα κομμάτια κοτόπουλο και τα απλώνουμε ώστε να αρχίσουμε το γέμισμα.
  2. Βάζουμε μέσα 2 φέτες προσούτο, ένα μπαστουνάκι τυρί μετσοβόνε και δυο φύλλα φασκόμηλο.
  3. Αλατοπιπερώνουμε καλά.
  4. Δένουμε καλά είτε με σπάγκο είτε συγκρατώντας με μια οδοντογλυφίδα.
  5. Ζεσταίνουμε μαργαρίνη σε ένα τηγάνι και περνάμε τα ρολάκια ώστε να ροδίσουν απ' όλες τις μεριές.
  6. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι.
  7. Σκεπάζουμε το τηγάνι και ψήνουμε για άλλα 20 με 30 λεπτά.
  8. Τέλος, βγάζουμε το καπάκι και κάνουμε το τελικό δέσιμο της σάλτσας σε δυνατή φωτιά.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι πολύ νόστιμη και γρήγορη συνταγή!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα