Παστιτσάδα Κερκυρέϊκη

Παστιτσάδα Κερκυρέϊκη- www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Ζυμαρικά
  • Σερβίρει 6
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)
  • 2-3 ντομάτες ώριμες(ψιλοκομμένες)
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 φλούδα πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 1 κιλό μακαρόνια χονδρά
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 2 φλυτζάνια φυτίνη
  • αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι να μαραθεί με φυτίνη, για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτετε το κρέας κομμένο, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  3. Προσθέτετε κατόπιν τη ντομάτα, τη φλούδα πορτοκαλιού, το γαρύφαλλο, αλάτι-πιπέρι, το ανάλογο νερό και τα αφήνετε να βράσουν για 1 1/2 ώρα.
  4. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό και αφού τα κρυώσετε τα σοτάρετε με φυτίνη.
  5. Σερβίρετε το κρέας με τα μακαρόνια προσθέτοντας το τριμμένο τυρί.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα