Παγκάσιους πανέ

Παγκάσιους πανέ - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 2.8 (5 votes)

Υλικά

  • 4 φιλέτα ψαριού (παγκάσιους ή γλώσσας ή πέρκας ή μπακαλιάρου κτλ)
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ξεπαγώνουμε τα φιλέτα παγκάσιους 10 ώρες πριν τα φτιάξουμε στην απλή ψύξη. Εν συνεχεία τα στραγγίζουμε πολύ καλά και τα βουτάμε, αρχικά, στο αυγό, που έχουμε χτυπήσει σε ένα βαθύ πιάτο.
  2. 'Υστερα τα περνάμε από το αλεύρι, τη φρυγανιά και το μοσχοκάρυδο.
  3. Τοποθετούμε τα φιλέτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και
  4. τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρουμε με σαλάτα, μαγιονέζα ή μια σως ταρτάρ (που γίνεται ανακατεύοντας απλώς τα υλικά).
Επίσης ταιριάζει εξαιρετικά ως συνοδευτικό η βραστή πατάτα με λίγο λάδι, αλτοπίπερο και κάπαρη.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα