Μπουγάτσα με κρέμα

Μπουγάτσα με κρέμα

Σας παρουσιάζουμε μια αγαπημένη συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα ή όπως αλλιώς θα τη ζητήσετε στον τόπο προέλευσής της, τη Θεσσαλονίκη, μπουγάτσα με κρέμα!

  • Κατηγορία: Επιδόρπια
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4.5 (6 votes)

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
  • 3/4 φλιτζανιού σμιγδάλι
  • 1 βανίλλια
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη
  • κανέλλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με 2 ποτήρια νερό και τη βανίλλια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό το μίγμα.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
  3. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, περνώντας τα ένα- ένα με λίγο βούτυρο. Απλώνουμε την κρέμα και εν συνεχεία, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα.
  4. Τα φύλλα που περισσεύουν τα διπλώνουμε σαν φάκελο.
  5. Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομματάκια και ραντίζουμε την επιφάνειά της με λιωμένο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
  7. Μόλις ψηθεί η μπουγάτσα μας, την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή από άποψη χρόνου θα σας πάρει 20 λεπτά για την προετοιμασία και 1 ώρα για την εκτέλεση.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα