Μπατζίνα Θεσσαλίας

Μπατζίνα Θεσσαλίας - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 4)

  • 1 κολοκύθι τριμμένο
  • 4 αυγά
  • 200 γραμ. μαργαρίνη
  • 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 3 φλ. φέτα τριμμένη
  • αλάτι,πιπέρι
  • αλεύρι
  • λάδι (για το άλειμμα του ταψιού)

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει στην υφή σαν το κουρκούτι, δηλαδή ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και ζυμάρι.
Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μίγμα μας.
Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες λάδι από πάνω και τριμμένη φέτα.

Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Σημειώσεις συνταγής

Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε γέμιση γλυκιάς κολοκύθας!

Μέσος όρος: 4.3 (12 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Μπατζίνα Θεσσαλίας