Μουστοκούλουρα

Μουστοκούλουρα - συνταγές ζαχαροπλαστικής

Τα μουστοκούλουρα είτε ξερά είτε μαλακά έχουν απίθανη γεύση!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 20
  • Average: 3.5 (8 votes)

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο λειωμένο
  • 220 γρ. πετιμέζι
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 250 γρ. χυμό φρέσκο πορτοκαλί
  • 80 γρ. κονιάκ
  • 1 κ. γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 1 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
  • 1 κ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 1/2 κιλό αλεύρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπείκιν πάουντερ.
  2. Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο μαζί με το πετιμέζι και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  3. Διαλύουμε μέσα στον χυμό του πορτοκαλιού την σόδα και την ρίχνουμε μέσα στο πετιμέζι.
  4. Προσθέτουμε το γαρύφαλλο το κονιάκ και την κανέλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Ρίχνουμε κατά διαστήματα το αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ελαφρά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο ζυμάρι.
  6. Μόλις η ζύμη σφίξει αρκετά αρχίζουμε να πλάθουμε σε σχήματα της αρεσκείας μας.
  7. Τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 200c για 20 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα