Μοσχάρι με μπιζέλια φρέσκα

Μοσχάρι με μπιζέλια φρέσκα - συνταγές μαγειρικής

Μοσχάρι με λαχανικά μια απίθανη συνταγή που δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.5 (4 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι
  • 2 κρεμμύδια μέτρια
  • 1 1/4 μπιζέλια
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
  • 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
  • αλάτι,πιπέρι,νερό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα μπιζέλια από τις ίνες, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
  2. Κόβουμε το μοσχάρι σε μέτριες μερίδες, το πλένουμε, το στραγγίζουμε. Το αλατοπιπερώνουμε.
  3. Καθαρίζουμε, ψιλοκόβουμε και πλένουμε τα κρεμμύδια σε τρυπητό σκεύος.
  4. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρέας να καβουρδιστεί, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να καβουρδιστούν μαζί με το κρέας.
  5. Περνάμε τις ντομάτες από τρυπητό, ρίχνουμε το πολτό στο κρέας καθώς και δύο φλυτζάνια νερό και τ' αφήνουμε να βράσει περίπου 3/4 της ώρας.
  6. Ρίχνουμε τότε και τα μπιζέλια (τα τρυφερά δε θέλουν πολύ βράσιμο), τον μαϊντανό, λίγο αλατοπίπερο και 1/2 φλιτζάνι νερό.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μοσχάρι με τα λαχανικά να σιγοβράσει και να μείνει με το βούτυρο του.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα