Μελιτζάνες τουρσί

Μελιτζανες τουρσί - συνταγες για τουρσί - λαχανικά

Φτιάχνουμε τις μελιτζάνες τουρσί, με τον παραδοσιακό τρόπο και εγγυημένα αποτελέσματα!

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 50
  • Average: 4.5 (4 votes)

Υλικά

  • 2 κιλά μικρά μελιτζανάκια
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 12 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 2 - 3 καρότα τριμμένα
  • 1 κιλό ξύδι
  • 1/2 κιλό λάδι
  • 2 κ. σούπας αλάτι
  • 6-7 κλωνάρια σέλινο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, κόβουμε τα κοτσάνια και τα χαράζουμε κατά μήκος.
  2. Βράζουμε νερό με το μισό αλάτι και προσθέτουμε τις μελιτζάνες.
  3. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, ελέγχοντας τα να μην λιώσουν.
  4. Τα στραγγίζουμε καλά.
  5. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο και τα κρεμμύδια.
  6. Κόβουμε σε ροδέλες ή λωρίδες τα καρότα.
  7. Ανακατεύουμε καλά το μαϊντανό, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα καρότα.
  8. Γεμίζουμε τα μελιτζανάκια με το μείγμα και δένουμε το κάθε ένα προσεκτικά με τα κλωνάρια του σέλινου.
  9. Βάζουμε τα μελιτζανάκια σε γυάλα (κλεισμένη αεροστεγώς) δοχείο με το λάδι, το ξύδι και το υπόλοιπο αλάτι.
  10. Αφήνουμε τις μελιτζάνες τουρσί για τουλάχιστον 15 μέρες σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα