Μανιταρόπιτα

Μανιταρόπιτα - συνταγές

Κλασική χωριάτικη μανιταρόπιτα. Τα λόγια και συστάσεις είναι περιττά, οι απανταχού μανιταρόφιλοι θα ξετρελαθούν!

Υλικά (Σερβίρει 10)

  • 1 σφολιάτα
  • 1/4 τριμμένο κασέρι
  • 1/4 τριμμένο gouda
  • 1/4 τριμμένο regato
  • 1 μεγάλη κονσέρβα και μία μικρή μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 4 κρεμμύδια φρέσκα ή 1 ξερό
  • λίγο άνιθο
  • λευκό κρασί
  • 1 κρέμα γάλακτος (κατά προτίμηση light)

Εκτέλεση συνταγής

Σ' ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε με ελάχιστο λάδι 4 κρεμμυδάκια φρέσκα (ή για ελαφρύτερη γεύση 1 μεγάλοξερό κρεμμύδι), προσθέτουμε τα μανιτάρια και αφήνουμε να βγάλει όλα του τα υγρά, σβήνουμε μ' ένα ποτηράκι λευκό κρασί και αφού εξατμισθεί εντελώς , προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι και τον άνιθο.(το μίγμα πρέπει να είναι εντελώς στεγνό απο υγρά)

Στρώνουμε σε έλαχιστα λαδωμένο ταψί (με πινέλο) ΕΝΑ φύλλο σφολιάτας , τα τριμμένα τυριά , το μίγμα με τα μανιτάρια και την κρέμα γάλακτος.

Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει στο πλάι τα φύλλα και ψηθεί καλά το φύλλο απο κάτω (στους 180 C στον αέρα για 45 λεπτά).

Σημειώσεις συνταγής

Στη συγκεκριμένη παραλλαγή δε βάζουμε φύλλο από πάνω, παρά αφήνουμε ξεσκέπαστη την πίτα από πάνω. Το αποτέλεσμα θα είναι σαν πίτσα.

Μέσος όρος: 3.8 (44 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Μανιταρόπιτα