Μανιτάρια λαδερά

Μανιτάρια λαδερά - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.8 (5 votes)

Υλικά

  • 3/4 κιλού μανιτάρια
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού λάδι καλό
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό ξηρό
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • 1 ματσάκι απο λίγο σέλινο, μαϊντανό, άνηθο και 2 φύλλα δάφνης (δεμένα όλα μαζί)
  • αλάτι, πιπέρι χονδρό

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε και πλένετε τα κρεμμύδια. Βάζετε σε πλατιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τα ρίχνετε μέσα να καβουρδιστούν ελαφρά.
  2. Προσθέτετε το κρασί, το χυμό των λεμονιών και 1 φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό. Ρίχνετε το ματσάκι με τ'αρωματικά και λίγους κόκκους πιπέρι. Αφήνετε να βράσουν 20-25 λεπτά.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα μανιτάρια (αν είναι μεγάλα τα κόβετε στα δύο).
  4. Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα, προσθέτετε αλάτι και αφήνετε να βράσουν μαζί με τα κρεμμυδάκια 10-15 λεπτά. Αφαιρείτε το ματσάκι των αρωματικών και σερβίρετε αμέσως.
  5. Πρέπει να έχουν μείνει μόνο με το λάδι τους.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα