Λαζάνια με σως ματζουράνα

Λαζάνια με σως ματζουράνα - www.sidages.gr

Υλικά (Σερβίρει 6)

  • 1 κιλό πράσινα λαζάνια
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένη ματζουράνα
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι φυτίνη
  • αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Βράζετε τα λαζάνια σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
Τα κρυώνετε και στη συνέχεια τα σωτάρετε με 1/2 φλιτζάνι φυτίνη.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα την υπόλοιπη φυτίνη (1 φλιτζάνι) με τη ντομάτα, προσθέτετε το σκόρδο, την μαντζουράνα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνετε να βράσουν για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια δοκιμάζετε τη γεύση της σάλτσας και όταν είναι έτοιμη, την σερβίρετε με τα ζεστά λαζάνια.

Σημειώσεις συνταγής

Δεν εννοούμε τα λαζάνια που πουλάνε αρκετές εταιρείες και εννοούν το στρώμα ζυμαρικού (πλατύ και μεγάλο). Εννοούμε
αυτό που κάποιες εταιρείες ζυμαρικών αποκαλούν ταλιατέλες.

Μέσος όρος: 4 (2 ψήφοι )
Κατηγορία: , ,
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Λαζάνια με σως ματζουράνα