Κοτόσουπα αυγολέμονο

Κοτόσουπα αυγολέμονο - Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Κλασική συνταγή σπιτικής κοτόσουπας για να περιποιηθείτε και να φροντίσετε τους δικούς σας ανθρώπους! Τρώγεται ευχάριστα γενικότερα!

  • Κατηγορία: Σούπες
  • Σερβίρει 8
  • Average: 4 (2 votes)

Υλικά

  • 1⁄2 κοτόπουλο
  • 1 πακέτο μανέστρα
  • 2 αυγά
  • 1 Κτ.γ. αλάτι
  • 1 Κτ.γ. πιπέρι
  • 2 λεμόνια

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το κοτόπουλο για 40 λεπτά σε σχετικά δυνατή φωτιά. 'Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε το κοτόπουλο και στο ήδη υπάρχον ζουμί προσθέτουμε 2 κούπες νερό και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, όταν έχει αρχίσει να κοχλάζει πάλι, προσθέτουμε 1/2 πακέτο μανέστρα αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει για 10-15 λεπτά.
  3. Παράλληλα στύβουμε 1 με 2 λεμόνια (1 μεγάλο ή 2 μικρά) και σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά. Σιγά σιγά προσθέτουμε στα χτυπημένα αυγά, το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
  4. Απομακρύνουμε την κατσαρόλα με τη μανέστρα από τη φωτιά.
  5. Αρχίζουμε να ρίχνουμε με ένα κουτάλι της σούπας από ψηλά το ζουμί με τη μανέστρα στο αυγολέμονο, και παράλληλα χτυπάμε το μείγμα.
  6. Παίρνουμε και άλλη κουταλιά κατά τον ίδιο τρόπο, και άλλη και άλλη, μέχρι να καλυφθεί το πιάτο από το αυγολέμονο
  7. με ζουμί μανέστρας.
  8. Τέλος, αυτό το ανάμεικτο αυγολέμονο με μανέστρα το περιχύνουμε επίσης από ψηλά ώστε να γεμίσει η κατσαρόλα. Το ζουμί πλέον αλλάζει χρώμα και εμείς συνεχίζουμε για λίγο ακόμα και ανακατεύουμε.

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή είναι παλιά αλλά old time classic. Ενδείκνυται για κρύο ή ακόμα και ξενύχτι ή ασθένεια.
Προσοχή στο "αυγοκόψιμο"!

Πηγή: γιαγιά Αθανασία


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα