Κολοκύθα με πατάτες φούρνου και μυρωδικά

Πατάτες φούρνου με κολοκύθα και μυρωδικά

Μια πρωτότυπη συνταγή για λαδερό φαγητό φούρνου με κολοκύθα!

  • Κατηγορία: Λαδερά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.9 (10 votes)

Υλικά

  • 400 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
  • 400 γρ. πατάτες
  • 6 σκ. σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανου
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.σούπας θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τις πατάτες μας και τις κόβουμε σε κυβάκια μεσαίου μεγέθους ενώ παράλληλα καθαρίζουμε και την ψίχα, το εσωτερικό της κολοκύθας.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C ενώ παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε μαζί με μια σκελίδα σκόρδο, τις πατάτες ώσπου να ροδίσουν.
  3. Αφαιρούμε τις πατάτες και πετάμε το σκόρδο, ενώ στο ίδιο λάδι σωτάρουμε για 4-5 λεπτά και την κολοκύθα μας (κομμένη και αυτή σε κυβάκια).
  4. Μεταφέρουμε τα λαχανικά σε πυρίμαχο σκεύος.
  5. Παίρνουμε το πορτοκάλι, το στύβουμε και κρατάμε και ξύσμα από τη φλούδα του.
  6. Ρίχνουμε στα λαχανικά το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το σκόρδο σε μεγάλα κομμάτια, το δεντρολίβανο, τη δάφνη, το θυμάρι, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού.
  7. Ψήνουμε στο φούρνο με αλουμινόχαρτο για 15 λεπτά μέχρι τα λαχανικά μας να μαλακώσουν , μέχρι να μαλακώσουν ενώ παράλληλα ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα