Κιμάς

Κιμάς - www.sidages.gr

Ο κιμάς είναι το κλασικό συνοδευτικό για μακαρόνια, ρύζι και άλλες πιο εξεζητημένες γεύσεις. Κλασικός αλλά όχι βαρετός αφού η συγκεκριμένη συνταγή δίνει νοστιμιά στα φαγητά μας.

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.4 (36 votes)

Υλικά

  • 1/2 κ. κιμά
  • 1/2 φλ. λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. κρασί
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κουτί ντοματάκια
  • 1 κ. σούπας πελτέ
  • 1 ξυλαράκι κανέλα
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μία κατσαρόλα καίμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  2. Προσθέτουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε ανακατεύοντας με πιρούνι για να μην σβολιάσει.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα , το αλατοπίπερο και το σκόρδο.
  4. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε.
  5. Ψήνουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να γίνει σχετικά συμπαγής.
  6. Βγάζουμε την κανέλα .
  7. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο την μακαρονάδα μας ή το ρύζι και απολαμβάνουμε την δημιουργία μας!

Σημειώσεις συνταγής

Μπορείτε αν σας αρέσει να προσθέσετε στον κιμά ψιλοκομμένο καρότο ή τριμμένο στον τρίφτη.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα