Κασερόπιτα

Κασερόπιτα - πίτες - συνταγές μαγειρικής

Η κασερόπιτα είναι μια από τις παραδοσιακές πίτες που δεν χορταίνουμε να τρώμε. Δοκιμάστε την!

  • Κατηγορία: Πίτες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (11 votes)

Υλικά

  • 300 γραμμάρια φύλλο κρούστας
  • 300 γραμμάρια κασέρι
  • 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μισά φύλλα της κασερόπιτας, αλείφοντας τα ένα-ένα με ένα πινέλο με το λειωμένο βούτυρο.
  2. Κόβουμε σε χονδρές φέτες το κασέρι και το απλώνουμε πάνω στα φύλλα.
  3. Ρίχνουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και τον μαϊντανό.
  4. Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,αλείφοντας και αυτά ένα-ένα με το πινελάκι.
  5. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την κασερόπιτα.
  6. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά ή μεχρι να ροδοκοκκινίσει.
  7. Σερβίρουμε την κασερόπιτα με σαλάτα εάν θέλουμε, γιατί ταιριάζει πολύ.
  8. Τρώγετε ωραία και κρύα με λίγο πράσινο ταμπάσκο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα