Καραμελωμένα αμύγδαλα

Καραμελωμένα αμύγδαλα

Μια πολύ απλή συνταγή για καραμελωμένα αμύγδαλα που μπορείτε να φτιάξετε ως επιδόρπιο!

  • Κατηγορία: Επιδόρπια
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (9 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κούπα αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη
  • 1/2 κ. σούπας φρέσκο βούτυρο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό
  • 3-5 σταγόνες χυμός λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρδίζουμε με τα αμύγδαλα για 10 λεπτά.
  2. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και βράζουμε το μείγμα, μέχρι να γίνει καραμέλα με ελαφρώς ξανθό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  4. Όταν αρχίσει η καραμέλα να σκουραίνει, τα ρίχνουμε σε βουτυρωμένη μαρμάρινη επιφάνεια ή σε ένα ρηχό ταψί.
  5. Τα απλώνουμε με σπάτουλα και τα αφήνουμε, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
  6. Διατηρούμε σε γυάλινο βάζο τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Σημειώσεις συνταγής

Το Σεπτέμβριο που οι αμυγδαλιές μας ρίχνουν τους καρπούς τους είναι καλή εποχή για να μαζέψουμε αμύγδαλα και να φτιάξουμε μια απλή και εύκολη συνταγή για γλυκό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα