Καραβίδες βραστές

Καραβίδες βραστές - θαλλασινά - νηστίσιμα - συνταγές μαγειρικής

Βραστές καραβίδες μια συνταγή εύκολη, νόστιμη και νηστίσιμη! Εκπληκτικός μεζές για ουζάκι!

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.5 (15 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό καραβίδες
  • 6 φλιτζάνια νερό
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • πιπέρι
  • 1 κ. γλυκού αλάτι
  • φέτες λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε το νερό προσθέτοντας το σέλινο, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι για 25 περίπου λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τις φέτες λεμονιού και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε το ζωμό μας και τον βάζουμε σε ένα νέο κατσαρολάκι όπου όταν πάρει ξανά βράση, προσθέτουμε τις καραβίδες μας και τις αφήνουμε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά.
  3. Αφήνουμε τις καραβίδες να κρυώσουν μέσα στο ζουμί τους και μετά τις στραγγίζουμε.
  4. Τις σερβίρουμε είτε καθαρισμένες είτε ακαθάριστες με λαδολέμονο και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα