Καπνιστός σολoμός

Καπνιστός σολoμός

Σπιτικός καπνιστός σολομός για τους μερακλήδες που ψάχνουν κάτι το παραπάνω γευστικά!

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 2
  • Average: 5 (3 votes)

Υλικά

  • 2 φέτες φρέσκου σολομού
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • δενδρολίβανο
  • φασκόμηλο
  • 10 τοματάκια μικρά
  • λάδι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Θα καπνίσουμε μόνοι μας τον σολομό.
  2. Η λύση είναι αυτοσχέδια αλλά πολύ απλή και πρακτική.
  3. Χρειαζόμαστε όμως μάτι γκαζιού και ένα τσίγκινο κουτί από μπισκότα (ή κάτι αντίστοιχο).
  4. Φιλετάρουμε τα κομμάτια σολομού.
  5. Στη συνέχεια, μέσα στο τσίγκινο κουτί τοποθετούμε στον πάτο του κουτιού το δεντρολίβανο και το φασκόμηλο.
  6. Στη μέση του κουτιού βάζουμε ένα μικρό κομμάτι πλέγματος (ώστε να στερεοποιηθεί).
  7. Τοποθετούμε πάνω το σολομό και κλείνουμε το κουτί με το καπάκι του.
  8. Στο καπάκι κάνουμε 5-6 τρύπες ώστε να παίρνει αέρα.
  9. Τοποθετούμε το τσίγκινο κουτί σε μάτι γκαζιού και με τον τρόπο αυτό καπνίζουμε το σολομό.
  10. Παράλληλα, ετοιμάζουμε μια ελαφριά γαρνιτούρα-σαλάτα.
  11. Ψιλοκόβουμε τα τοματίνια, το φρέσκο κρεμμυδάκι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.
  12. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι.
  13. 'Όταν είναι έτοιμος ο σολομός μας σερβίρουμε με τη φρέσκια γαρνιτούρα- σαλάτα μας και με οποιοδήποτε άλλο συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις συνταγής

Η συνταγή είναι κάπως δύσκολη στην εκτέλεσή της αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα