Γλυκό του κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού

Γλυκό του κουταλιού γίνονται τα περισσότερα φρούτα με πολύ πετυχημένα αποτελέσματα. Σας παρουσιάζουμε την γενική συνταγή για γλυκό του κουταλιού.

  • Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρει 30
  • Average: 3.9 (13 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό φρούτα (της επιλογής σας)
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 Φλ. νερό
  • 1 κ. γλυκού λεμόνι (χυμό)
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε τα φρούτα από κουκούτσια.
  2. Από τα εσπεριδοειδή κρατάμε μόνο τα φλούδια.
  3. Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει μέχρι να δέσει η ζάχαρη και να γίνει αρκετά πηχτό.
  4. Ρίχνουμε τα φρούτα και αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να ξαναδέσει το γλυκό.
  5. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
  6. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ακόμη και το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και βάζουμε το γλυκό του κουταλιού σε βάζα ανάποδα για 24 ώρες.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα