Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Γλυκό του κουταλιού σταφύλι

Καλοκαιρινό γλυκό του κουταλιού το σταφύλι, το ετοίμαζαν παραδοσιακά για να συντηρούν το περίσσευμα των σταφυλιών και για να έχουν ένα γλύκισμα τον υπόλοιπο χρόνο.

  • Κατηγορία: Γλυκό του κουταλιού
  • Σερβίρει 20
  • Average: 3.8 (30 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 750 γρ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. νερό
  • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια
  • χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τα σταφύλια και κόβουμε τις ρώγες, βάζοντάς τις σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
  2. Το νερό δεν είναι λίγο καθώς και τα σταφύλια βγάζουν το χυμό τους.
  3. Βράζουμε για δέκα λεπτά, απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε μία μέρα.
  4. Την επομένη ξαναβράζουμε πάλι για 10 λεπτά προσθέτοντας το χυμό λεμονιού (για να μη ζαχαρώσει)και την αρμπαρόριζα ή τη βανίλια ως αρωματικό.
  5. Αν το σιρόπι σας φανεί άδετο αφαιρέστε τα σταφύλια και βράστε σε δυνατή φωτιά να πήξει. Αν σας φανεί σφιχτό προσθέστε λίγο νεράκι ακόμη.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα