Γλυκό κεράσι

Γλυκό κεράσι - γλυκό κουταλιού

Το κεράσι γίνεται περιζήτητο γλυκό του κουταλιού και όχι άδικα!

Υλικά (Σερβίρει 12)

  • 1 1/4 κιλού κεράσια
  • 1 1/4 κιλού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής

Αγοράζετε πετροκέρασα μεγάλα και σκληρά τα οποία είναι και τα καλύτερα για γλυκό κεράσι.
Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μα μπόλικο νερό να πλυθούν καλά και τα καθαρίζετε από τα κοτσάνια.
Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με προσοχή να μη λιώσουν τα κεράσια(αυτό γίνετε με μια φουρκέτα).
Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει.(Ανακατεύετε στην αρχή ,για να μη κολλήσει η ζάχαρη).
Αφού δέσει η ζάχαρη,κατεβάζετε από τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει, ρίχνετε τα κεράσια και βράζετε σε δυνατή φωτιά να δέσει πάλι το σιρόπι.
Ξαφρίζετε,ρίχνετε το χυμό του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις,κατεβάζετε από τη φωτιά,προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό.
Σερβίρετε τότε το γλυκό κεράσι σε βάζα.

Μέσος όρος: 4.3 (7 ψήφοι )
Κατηγορία:
Χρόνος:
Βασικά υλικά: , , ,

Είπαν για την συνταγή Γλυκό κεράσι