Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Παραδοσιακή ελληνική συνταγή για γιουβαρλάκια που θα χορτάσουν μικρούς και μεγάλους. Τα γιουβαρλάκια αυτά είναι επιτυχημένα και συνοδεύονται με μια πλούσια κρέμα αυγολέμονο.

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3 (6 votes)

Υλικά

  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1⁄2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 φλ. λάδι
  • 500 γρ. κιμα
  • 1 φλ. ρύζι
  • 3 αυγά
  • 2 φέτες ψωμί
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το ψωμί, το 1 αυγό, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι.
  2. Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε το μείγμα και στην συνέχεια πλάθετε τα γιουβαρλάκια.
  3. Τοποθετείτε τα γιουβαρλάκια σε μία κατσαρόλα και τα σκεπάζετε με νερό.
  4. Ρίχνετε το λάδι και αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
  5. Πρέπει να μείνουν με αρκετό ζουμί στο τέλος.
  6. Όταν είναι έτοιμα τα αποσύρετε από τη φωτιά.
  7. Στην συνέχεια είμαστε προσεκτικοί γιατί εδώ θα φανεί η τέχνη μας ("δεν θα κόψει") :
  8. Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια, στύβετε το λεμόνι
  9. ,χτυπάτε τους κρόκους από τα υπόλοιπα αυγά, χτυπάτε τ΄ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα
  10. ρίχνετε τους κρόκους στην μαρέγκα, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
  11. Προσθέτετε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει το αυγό.
  12. Γυρίζετε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  13. Κουνάτε την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
  14. Καλή σας απόλαυση!!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα