Γιουβέτσι με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες

Γιουβέτσι με μοσχάρι κοκκινιστό και μελιτζάνες

Αγαπημένη ελληνική συνταγή είναι το μοσχαράκι γιουβέτσι! Σας προτείνουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή με μελιτζάνες, μοσχάρι και κριθαράκι! Δοκιμάστε τη!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 3
  • Average: 5 (2 votes)

Υλικά

  • 500 γρ. μοσχάρι
  • 500 γρ. κριθαράκι
  • 4 μελιτζάνες (μέτριες)
  • 1 Φλ. φέτα (τριμμένη)
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 καρότο
  • 1⁄2 πράσο (ψιλοκομμένο)
  • 1⁄2 Φλ. ελαιόλαδο
  • 1 Φλ. κρασί
  • 2 Φλ. ντομάτες (ψιλοκομμένες )
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 φυλλαράκι δάφνη
  • 4 γρ. μπαχάρι (λίγο)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά με λιγο λαδάκι το μοσχαράκι και το αφήνω να πάρει χρώμα.
  2. Προσθέτω το σκόρδο , το κρεμμύδι , το καρότο , το πράσο, την δάφνη και το μπαχάρι.Το σβήνω με το κρασί.
  3. Βάζω την ζάχαρη στις ψιλοκομμένες ντομάτες μου και τις ριχνω στο μοσχάρι.
  4. Προσθέτω λίγο νεράκι , χαμηλώνω την φωτιά και το αφήνω να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει και να "μελώσει".Στο τέλος προσθέτω το λάδι.
  5. Το μοσχαράκι είναι έτοιμο! Ψήνουμε τις μελιτζάνες με πολύ λίγο λαδάκι στο φούρνο.
  6. Αφού ψηθούν τις βάζουμε σ' ένα ταψί με πολύ λίγο λάδι , από πάνω το κριθαράκι που το έχω βράσει , από πάνω το μοσχαράκι που το έχω μαγειρέψει , από πάνω την φέτα και το βάζω στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά για να δέσουν τα υλικά.
  7. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα