Γεμιστά με κιμά

Γεμιστά με κιμά - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κιμάς
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.6 (10 votes)

Υλικά

  • 6 ντομάτες μέτριες
  • 6 πιπεριές μέτριες
  • 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 500 γραμμάρια κιμά
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 φλυτζάνια του τσαγιού χυμό ντομάτας
  • Φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές.
  2. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από την μεριά του κοτσανιού και αδειάζουμε το εσωτερικό.
  3. Κρατάτε το εσωτερικό από τις ντομάτες και το ψιλοκόβουμε ή
  4. το πολτοποιούμε.
  5. Ζεσταίνουμε 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  6. Προσθέτουμε τον πολτό της ντομάτας, το ρύζι, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει.
  7. Γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές, τις σκεπάζουμε με τις
  8. φέτες που έχουμε κόψει και τις βάζουμε σε ταψί.
  9. Τις περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και τον ντοματοχυμό και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
  10. Ψήνουμε τα γεμιστά σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα