Γαλέος μπουργέτο

Γαλέος μπουργέτο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Θαλασσινά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (4 votes)

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό γαλέος
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1-2 λεμόνια
  • 1/2 κεφάλι σκόρδο
  • αλάτι, πιπέρι- λίγη ρίγανη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το γαλέο σε μερίδες, τον πλένετε και τον αλατοπιπερώνετε, τον βάζετε σε σουπιερίτσα και του στύβετε επάνω τον χυμό των λεμονιών.
  2. Βάζετε σε κατσαρόλα το λάδι, το σκόρδο ψιλοκομμένο, και τον γαλέο με το λεμόνι να βράσουν σε σιγανή φωτιά και να μείνει το ψάρι μόνο με το λάδι του.
  3. Στο τέλος προσθέτετε και μισό κουταλάκι ρίγανη τριμμένη.

Σημειώσεις συνταγής

Πατρινό φαγητό. Μπουργέτο γίνονται και όλα τα ψάρια, μικρά και μεγάλα, και ιδίως οι γαύροι.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα