Αρνίσια Παϊδάκια με Σάλτσα Μουστάρδας

Αρνίσια Παϊδάκια με Σάλτσα Μουστάρδας - συνταγές μαγειρικής

Ζουμερά αρνίσια παϊδάκια με σάλτσα μουστάρδας που συνοδεύονται τέλεια με ξηρό κόκκινο κρασί είναι η σημερινή μας συνταγή για ένα κυριακάτικο τραπέζι.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (6 votes)

Υλικά

  • 4-6 αρνίσια παϊδάκια
  • 500 γρ. πατάτες ξεφλουδισμένες σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 πράσο πλυμένο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • λίγο γάλα
  • 150 ζωμό βοδινού
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας corn flour διαλυμένο σε νερό
  • λίγο βούτυρο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το πράσο πέντε λεπτά πριν τραβήξουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
  3. Στραγγίζουμε τις πατάτες και το πράσο και ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα μαζί με λίγο γάλα κι ένα κύβο βούτυρο.
  4. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και διατηρούμε τον πουρέ μας ζεστό.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε έναν κύβο βούτυρο να λιώσει.
  6. Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα ψήνουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  7. Αποσύρουμε τα παϊδάκια από την φωτιά και ρίχνουμε τον ζωμό και την σάλτσα σόγιας στο τηγάνι για να βράσουν για 5 λεπτά.
  8. Μετά ρίχνουμε την μουστάρδα και το διαλυμένο corn flour μέχρι να διαλυθούν και να πήξει η σάλτσα.
  9. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα.
  10. Σερβίρουμε τα παϊδάκια, τον πουρέ περιχύνουμε με σάλτσα και είμαστε έτοιμοι!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα