Αμυγδαλόπαστα

Αμυγδαλόπαστα - γλυκά φτιαγμένα με marzipan

Η γνωστή και αγαπημένη επικάλυψη πολλών παιδικών γλυκών η αμυγδαλόπαστα είναι εύκολη και τέλεια! Μπορείτε ακόμα εκτός από επικάλυψη σε τούρτες ή άλλα γλυκά να την πλάσετε σε μικρές μπουκίτσες ως γλύκισμα!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.1 (13 votes)

Υλικά

  • 250 γρ. αμύγδαλόπαστα (αμύγδαλα αποφλοιωμένα)
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • ξύσμα απο ένα λεμόνι
  • 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τρίβουμε είτε στο μπλέντερ είτε με ένα γουδί την αμυγδαλόψιχα τόσο ώστε να γίνει πολύ λετπό τρίμμα.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη και το ασπράδι αυγού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού, προσέχοντας να μη γίνει πολύ αραιό το μίγμα μας.
  4. Τώρα, αν θέλουμε να φτιάξουμε μικρά γλυκάκια, χωρίζουμε κομμάτια από την αμυγδαλόπαστα και δίνουμε όποια σχήματα θέλουμε.
  5. Εναλλακτικά, απλώνουμε την αμυγδαλόπαστα στρώνοντας- ανοίγοντας φύλλα, το οποίο θα χρησιμέψει ως επικάλυψη σε κάποια τούρτα, κέικ ή άλλο γλυκό της αρεσκείας μας.

Σημειώσεις συνταγής

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσουμε τα αμύγδαλά μας δίνοντας έξτρα θρεπτική γεύση στα γλυκά μας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα