Άσπρη σάλτσα με μανιτάρια

Άσπρη σάλτσα με μανιτάρια - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Σάλτσες
  • Σερβίρει 6
  • Average: 2.5 (4 votes)

Υλικά

  • 500 ml φρέσκο γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 3 κρόκους αβγών
  • πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Διαλύουμε το κορν φλάουρ οε 1 1/2 φλιτζάνι κρύο γάλα. Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε χωρίς να πάρει βράση. Ρίχνουμε τους κρόκους σε βαθύ γυάλινο σκεύος και τους χτυπάμε με το σύρμα των αβγών. Βάζουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι και, μόλις ζεσταθεί, σοτάρουμε τα μανιτάρια ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφήσουν τα υγρά τους. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε στο κατσαρολάκι το διαλυμένο κορν φλάουρ και λίγο-λίγο το ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει ελαφρά. Την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα στο σκεύος με τους κρόκους και ανακατεύουμε. Τους προσθέτουμε και αυτούς στο κατσαρολάκι με την υπόλοιπη σάλτσα. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά και ανακατεύουμε για λίγο, χωρίς να αφήσουμε τη σάλτσα να πάρει βράση.
  2. Σερβίρουμε τη σάλτσα ζεστή πάνω από ζεματισμένα ζυμαρικά.

Σημειώσεις συνταγής

Μια σάλτσα νόστιμη, με πλούσια γεύση που θα απογειώσει ζεστά πιάτα με ζυμαρικά.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα