Τούρτα Black forest

Τούρτα Black forest

Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή από μια τούρτα πειρασμό! Αρέσει στους περισσότερους και θα εντυπωσιάσει και αισθητικά αλλά και σαν γεύση τους καλεσμένους σας! Ιδού λοιπόν η τούρτα Black forest!

  • Κατηγορία: Σοκολάτα
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.9 (10 votes)

Υλικά

  • Υλικά για τη βάση:
  • 130 γραμμ. αλεύρι
  • 30 γραμμ. κακάο
  • 20 γραμμ. κορν φλάουρ
  • 6 αυγά
  • 170 γρ. ζάχαρη
  • Για τα κεράσια:
  • 500 γραμμ. κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια)
  • 120 γραμμ. ζάχαρη
  • 50 γραμμ. βούτυρο
  • 20 γραμμ. πηκτίνη
  • λίγο kirsch (γερμανικό λικέρ κεράσι)
  • Για την κρέμα:
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμμ. ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας kirsch
  • Για το σιρόπι:
  • 100 γραμμ. νερό
  • 100 γραμμ. ζάχαρη
  • 100 γραμμ. kirsch
  • Για το γαρνίρισμα:
  • 200 γραμμ. σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πώς φτιάχνουμε τη βάση:
  2. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το κορν φλάουρ.
  3. Σε ένα μεταλλικό μπωλ σπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Τοποθετούμε το μπωλ σε μπεν μαρί (δηλαδή, πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει) για 3 λεπτά.
  4. Όταν αρχίσει να δένει το μείγμα, το αδειάζουμε στο μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε καλά για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να γίνει αφράτο.
  5. Προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
  6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 24 εκατοστών που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει καλά.
  7. Ψήνουμε στους 200°C για 10 λεπτά και στους 180°C για άλλη μισή ώρα.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά καλά και εν συνεχεί το κόβουμε οριζοντίως σε 3 ίσα μέρη.
  9. Για να φτιάξουμε το σιρόπι:
  10. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το kirsch. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
  11. Για τα κεράσια:
  12. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε τα 100 γραμμάρια ζάχαρη και τα κεράσια μέχρι να καραμελώσουν λιγάκι.
  13. Ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με την πηκτίνη και τα τα βάζουμε μαζί με τα κεράσια που βράζουν.
  14. Το βράσιμο θα συνεχιστεί για άλλα 3 λεπτά και αργότερα προσθέτουμε το kirsch και τέλος κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  15. Για την κρέμα μας:
  16. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και το kirsch ώστε να γίνει σαντιγί.
  17. Τελική επεξεργασία για την ετοιμασία της τούρτας:
  18. Βρέχουμε με το σιρόπι το ένα κομμάτι από τη βάση, απλώνουμε πάνω τα κεράσια, μετά καλύπτουμε με το δεύτερο κομμάτι βάσης, βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και τοποθετούμε τα 3/4 της κρέμας από πάνω.
  19. Για το τελευταίο κομμάτι της βάσης βρέχουμε με το σιρόπι ξανά και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα.
  20. Γαρνίρουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Σημειώσεις συνταγής

Εάν θέλουμε μπορούμε να γαρνίρουμε το γλυκό με καραμελωμένα κεράσια.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα